hemma från konfa läger nu!

Förlåt att jag inte bloggat, men har inte haft någon tid alls. Torsdag gick vi knut, jag utklädd till jag vet egentligen inte riktigt men det var mycket roligt och fick i alla fall ca. 2 kg godis så jag kommer bli fet. Fredag var det skola, hem snabbt och packa allt sen tillbaka till the town för konfa helg. Den var en mycket lyckad helg, först fredag kväll var det föräldrar kväll med mat,lekar, lektion och andakt. Lördag bestod av några lektioner, massa lekar, film, sola, godis, bus och ja det mesta. Nu har jag precis kommit hem från gudstjänsten, brukar inte tycka om gudstjänst så mycket, men den här var verkligen specielle och vi konfirmander gjorde även en drama sak om Jesus, jag, Elsa och Emelin var vatten= ligga under ett presenning och sprattla. Idag ska jag bara ta det lugnt och göra lite läxor, nu ska jag öppna ett brev jag fått från språkresor, ska nämligen åka på det nästa sommar om planerna går som tänkt.

Imorgon ska jag sova hos Emelin http://emelinne.blogg.se/, kommer bli mycket bra! På tisdag var planer shopping men istället får det bli träning, dubbelpass på hk (hälsokompaniet) och sen sova hos ida!

school, fysik nu.

Sitter i skolan och har varit duktig och pluggat fysik. Sen bär det hem till els för knut, eftersom vi är geeks ska vi gå knutgubbe för godiset skull och sen ska alla sova hos elsa. Kommer bli jätte mysigt dock ska inte clara vara med.. Nu ska jag återgå till min älskade fysik bok och vara ännu duktigare än vad jag redan är. Jag och elsa står för bilden idag!


7 sanningar om mig själv

Jag blev utmanad av Emelin på bildagboken att berätta 10 sanningar om mig själv men skriver här ist!

1. Jag hatar skräckfilmer.
2. Är jag arg så är jag, annars är jag glad.
3. Min blogg har dålig uppdatering.
4. Min största fobi är myror
5. Jag suger på spanska.
6. Idag kom jag på att jag är bra på fysik.
7. Folk tror oftast att de känner mig bättre än vad det gör.
8. Jag hatar folk som dömer efter utseende.
9. När andra avenyn slutade gå på tv:n bröt jag ihop.
10. Jag tänkte lägga in en bild nu med, men blogg.se vill inte.

home from school'

Nu är man hemma efter lång dag i skolan, måste tillägga att efter den här dagen har jag verkligen förstått att allt går verkligen om man vill. Var bara en vanlig dag förutom att danslektionen var inställd= håltimme som jag gillar. Går kvällen spenderades i min systers lägenhet med henne, tv, mat och mys. Just nu på schemat står det mat och plugga, oh yees!

vilket väder?!

Var ute på en mycket snabb promenad med mamma förut, hade tänkt gå lång men blev 20m bara, haha. Is över allt, hej jag heter izabelle och rammalde 4 ggr på 20m fast jag gick super långsamt.. Sen blåste man typ iväg.. Nu kollar jag på älskade familjen annorlunda. Imorgon blir det skola, fika, träna och sova hos syster.

funderar på en liten dator, kanske denna?

Vad tycker ni? kanske inte absolut den bästa, men billig och väldigt lång batteri tid för mer information klicka på länken! http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/mini-pc/hp-mini110-3111eo/143870.3001/#tabs

jag vet min uppdatering suger.

Men i alla fall imorgon börjar den efterlängtade skolan.. Vill verkligen inte och plus smarta jag har glömt ställa om dygnet så vakna nu. Jag kommer nog orka gå upp kl.6.30 imorgon ja eller inte. Idag ska jag bara slappa och kolla på massa film och så,  FILM TIPS? Ikväll ska jag gå en lång promenad så jag somnar lite snabbare med, det är tips alla som vet att det inte kommer att somna i tid kan göra. Bli lite sliten innan det är dags för att sova, då blir det oftast lättare att somna.

Detta är mitt film tips till er, inte lite bra film, den är verkligen bäst och måste ses!

haft en toppen dag idag!

Imrose åkte jag till vallfjället och möte mina brudar, vi hade verkligen en super lyckad dag i vallfjället. Efter följde elsa och emelin med mig för lite mys, blev mat, tidningar och lite film för oss. Här kommer bilder på mig, emelin oh elsa!


skidor på mitt shema idag!

nu ska jag preis åka hemifrån snart, skidor med brudsen idag ska bli bäst det. Valfjället her i come!

Toffifee


PLUGG, PLUGG...

Pluggar just nu så därför har det varit dålig updatering. Har även precis varit ute på en mysig sparktur med ninni, http://tuesmon.blogg.se/ .

grill chips+holiday dip+julmust

Sitter i soffan och kollar på let's dance och äter massa gott!

Kannelbullar i långpanna, recept'

Hej jag fick en fråga om jag kunde lägga ut receptet och det glömde jag sist så här kommer receptet. Receptet ser väldigt långt ut, men är enkelt och ex. vaniljkräm kan du köpa istället för att göra, men hemmagjord är alltid godast.

KANELBULLAR I LÅNGPANNA
Bullar med extra allt - fyllning, vaniljkräm och glasyr. Det jäser bara en gång, men desto längre, cirka två timmar.
Ger en långpanna/ca 20-30 bullar
15 g kardemumakärnor (ca 3 1/2 tsk)
50 g jäst
5 dl kall mjölk (3%)
200 g socker (2 1/4 dl)
8 g salt (1 tsk)
200 g rumsvarmt smör i bitar
ca 1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)
smör till formen
1 ägg+ pärlsocker till pensling
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
120 g socker (ca 1 1/4 dl)
20 g vaniljsocker (2 msk)
12 g kanel (1 1/2 msk)
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
5 dl mjölk (3%)
50 g + 75 g socker (ca 3 msk + ca 3/4 dl)
120 g äggula (ca 6 stycken)
55 g Maizena Majssärkelse (1 dl)

Gör så här:
1. Börja med vaniljkrämen. Skär ett snit i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 50 g socker i en kastrull.
2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med majssärkelse i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät Sila sedan ner resten.
3.Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.
4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en bunke.
5. Vetedeg: Stöt kardermuma kärnorna i en mortel. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken så att jästen löser sig.
6. Tillsätt kardermuma, socker, salt och smör. Blanda i mjölet.
7. Kör degen i maskin på låg hastighet tills den har blivit riktigt smidig, ca. 5 minuter. Eller arbeta förhand i ca 10 minuter.
8. Kavla ut degen på mjölat bakbord ca 35x45 cm. Bred ut smörfyllningen.  rulla ihop degen från långsidan.  Skär i 2 cm tjocka skivor.
9. Lägg ett bakplåts papper i en långpanna. Smöra kanterna. Lägg bullarna med ca. 1/2 cm mellanrum om du vill att bullarna ska flytta ihop, vill du ha lite större bullar tar du bara mer mellanrum. Spraya dem lätt med lite vatten från en blomspruta. Täck med plastfolie och se till att det är tätt.
10. Om man lägger bullarna med 1/2 cm mellanrum är det lättare att se när det jäst klart, när det har jäst ihop ordentligt är det klara. Annars tar det ca. 2 timmar för bullarna.
11. Sätt på ugnen på ca. 200 grader.
12. Fyll en spritpåse med den kalla vanilj krämen. Tryck ner struten till botten av långpannan genom varje bulle. Tryck ut så mycket vanilj kräm att det kommer upp igen. Pensla sedan bullarna med vispat ägg. Häll nu på pärlsockret.
13. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter.
14. Lyft upp dem på galler och och dra försiktigt bort papperet. Låt svalna. (Om bullarna flyttit ihop mycket skär isär de med en kniv.
15. Ät och njut!


Nästa ninni'

Hade tänkt att göra läxor idag, för det behövs och sen var det planerat att göra cupcakes med men drar ist till min älskade ninni, kolla gärna hennes blogg med http://tuesmon.blogg.se/. Här är några bilder på oss, dock ganska fjortis bilder men har även mycket bilder där vi är icke fjortisar men de får ni se någon annan gång!

Grown ups

Precis sett klart denna filmen, verkligen sjukt bra och rolig, rekommenderas verkligen!

Ana Gina Show'

kollat på typ alla program av Ana Gina Show, så min humor när jag är trött iaf, kolla ni med http://svtplay.se/t/140131/ana_gina_show. PUSS!

Det var en gång...

Jag, haha.
jag.
Jag älskar dig! (jag)
LOSER! (jag)
Pratar i telfonen. (Jag)
Ninni och jag.
Världens BÄSTA ninni!
Ninni är sötast i stan.
Fina Ida.
Söta frida.
Jag och söte kajsa.
söt sofia och jag.
IDA
Söt ida.
jag och idus.
Jag.
Ida och chili.
Jag.
Coola lotta!

Jag ♥ mina super goda bullar med vaniljkräm


Nu har jag röstat, gå in och rösta ni med!

Nu har jag varit inne på http://www.finest.se/awards/site/ och röstat, rösta ni med!

good morning

God morgon gott folk, har precis bakat bullar med mamma och nu håller de på att jäsa. Blir ingen träning idag, för hälsokompaniet har typ "semester" eller något? Men snart ska jag gör klart bullarna och sen ska jag med mamma på promenad med. Bilder på bullarna kommer sen när det är klara om några timmar, då får ni titta in igen! Bjuder på en bild med på mig just nu.


myspys'

Har precis ätit hemgjord pizza och ska nu mysa lite med mamma  och se någon film, sen sova. Men har även en mysig dag imorgon, först blir det bullbak med mamma, sen träna med Elsa och kanske en fika på det med. PUSS!

detta skulle sitta fint när man flyttar hemifrån.


kolla vilken sötis som sitter i mitt knä just nu.



sööte barn'

Har precis ätit räk&lax smörgosar och budapest bakelse med några söta barn, här kommer blider på de!
Grön- Petter och Blå- Lukas
Jag och en hääst.
vi leker.
duktiga på att bygga ja.
söööööööööööööööööt
sööööööööööööööt nr.2
hähä, inte lite rolig.

Meningen med mitt blogg namn'

Ja meningen med mitt blogg namn är väll att det ska vara enkelt att komma ihåg och då passar ju ens namn ganska bra. Ja det var väl typ bara de, haha.

snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö och lite mera snö

Det bara snöar en massa utanför mitt fönster ju. Nu ska jag snart gå och duscha för sen blir det lite soft och sen tänkte jag hjälpa pappa att göra räkmackor och så för vi får gäster ikväll. Men ni får ha det så bra så länge, puss. Här är en bild från några dagar sen när jag och Ida fotade.

Om mig'

Ja vart ska man börja, jag heter Izabelle och är 14 år ganska snart 15 faktiskt. Jag bor i ett litet samhälle utanför Arvika som är helt boring. Men som tur har jag mina älskade kajsa och ninni som bor där, utan de skulle jag dö här. Jag har en mamma, en pappa och en syster som heter ida och är 16år. Jag är en über smart tjej som alltid är glad enligt många, men de som känner mig riktig väl vet att jag även kan ha riktigt dåliga dagar. Jag gillar fotboll, hälsokompaniet och dans. Jag går på en friskola med musik,bild, idrott och dans inriktningar. Som ni vet har jag blont hår och blå ögon, mitt hår har jag aldrig färgat och är stolt över de. Vänner är en enormt viktig sak för mig, var vore man egentligen utan vänner? Ja ingenting. Ja det var lite om mig, kan inte berätta för mycket heller för då finns inget kvar sen att berätta eftersom ex. imorgon ska jag ju berätta om min familj så kan ju inte säga allt om de nu. Här får ni en bild på mig från i sommras, bilden är tagen av http://tuesmon.blogg.se/ kolla gärna hennes blogg!


börjar med sånt här "schema"

Gör som många andra bloggare och börjar med sånt här "schema" så man alltid har något att skriva om, jag kommer nog inte skriva efter de här kanske varje dag men jag ska ändå inte hoppa så de här 29 dagarna kan ta längre än de egentligen borde.

 

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Meningen med mitt bloggnamn

Dag 03 – En sak som jag är grymt kär i från min garderob

Dag 04 – Det här åt jag idag

Dag 05 – Den bästa resan

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Bästavännen

Dag 08 – Ögonblick

Dag 09 – Varför jag bloggar

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Tio saker ni inte viste om mig

Dag 14 – Min största svaghet

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Något jag är beroende av

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Vad gör mig imponerad?

Dag 19 – Min dolda talang

Dag 20 – Någon jag vill byta liv med & varför

Dag 21 – Om minn klass/skola

Dag 22 – Det här blir jag arg på

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – Mitt rum

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Min förebild


hockey..

Presis sett på familjen annorlunda och spårlöst. Just nu är det hockey här hemma på tv:n, 1-0 till Ryssland just nu, HEJA SVERIGE! Bakade pappas favorit bakelse med han förut, budapestrulle. Imorogn blir det middag här hemma med söta barn. Ni får ha det så bra så länge, puss. Skiter i hockeyn och kollar på sex and the city nu!

vaga->grav

Ninni, vill bara att du ska veta att JAG ÄLSKAR DIG, från vaga->grav!
kolla gärna hennes blogg med http://tuesmon.blogg.se/

ville bara bjuda på en bild från igår'

mycket snygg bild vill jag säga! jag, kajsa och emelin, älskar er bruds!

kläderna har kommit..

Inte alls nöjd med något, klänningen var as ful, haha fast det trodde jag med och hade faktiskt en plan i bakhuvudet att ha den som töntigt nattlinne, haha vi kan trycka på kläder här hemma själva så hade tänkt trycka någon rolig text på de. Sen armbandet var ganska stort och inte alls som jag hade tänkt mig, men kanske kan funka någon gång ändå. T-shirten var okej men väldigt lång såg den ut, men vår väl prova och se sen. Här kommer bilder.
verkligen inte som på bilden...
haha skratta ihjäl mig såå fult!


labyrinten'

Nu har emelin åkt in till stan och hon skulle färga håret. Blev ingen fika eller träning för mig idag, blev bara en lung morgon med emelin och spela spel. Nu ska jag öppna mitt paket från http://nelly.com/, får se om jag blir nörjd eller missnöjd. Labyrinten det coola spelet vi spelade i morse, haha.


norske gutter

Verkligen förlåt för så enormt dålig uppdatering igår kväll, men det fanns viktigare saker igår. Först var jag med emelin och kajsa på kvällen/natten, vi hade super kul. Vi åt först pizza, sen snackade vi med norska gutter på http://www.chatroulette.com/, annars bestod kvällen av en massa prata bara om viktiga saker. Jag och emelin kom hem från kajsa runt kvart över tolv och orkade inte hämta datorn utan fortsatte bara prata i några timmar.

Just nu sitter jag i min säng, ny vaken och med ett täcke runt om mig och har precis vaknat. Nu blir det frukost och sen senare in till stan för en fika med emelin och sen kanske träna med elsa.

underbara väder!

Haft en underbart mysig dag med Emelin, först blev det ut på en lång sparktur i det vackra vinter vädret. Vi ungefär 4km på en ödslig grus väg här hos mig och i nedförsbackarna gick det verkligan snabbt kan jag säga. Just nu har vi ätit köttfärssås och spagetti, det var mycket gott. Snart kanske vi ska åka pulka eller något, men vi får se hur det blir för snart är det ju mörkt. Kvällen ska vi nog spendera med Kajsa, chips och sex and the city. Så här snygga är vi efter en timmes sparktur!

De tre vännerna och Jerry

Just nu är det de tre vännerna och Jerry på tv:n fanns inget annat heller.. Sitter i soffan och väntar på att emelin ska komma hit, hon kommer nog vilken minut som helst. Får se på uppdateringen idag, men tror den kommer vara ganska bra ändå. Här är en söt morgon bild på emelin bara för att det är morgon.

en planerad dag imorgon känns bra!

Har planer för imorgon, emelin kommer nämligen till mig så det blir väl myskväll och sen ska vi nog vara med kajsa med. Kolla gärna emelins blogg med http://emelinne.blogg.se/ puss här är en mysbild från ett tag sen!

kvällspromenad!

Precis kommit in från en mysig kvällspromenad med pappa och hundarna i mörkret. Jag har tre hundar och två är jakthundar och heter Hubbe och Elvis sen har vi en papillon som heter Chili. Här får ni världens sötaste bild på min älskade hund Chili!

bara gamla filmer..

Tv:n sänder bara massa filmer man sett för längesen. Rallybrudar, Patrik 1,5 och mamma mia ikväll, ingen jag orkar se av de och är trött efter igår så blir ett par avsnitt av sex and the city snart sen att sova. Bjuder på en mycket snygg bild på mig med, fjortis..

Fångarna på fortet snart!

Ikväll är det verkligen något jag har längtat efter, bloggarna är med i fångarna på fortet. Ska verkligen se på det, årets första höjdpunkt med!

NYÅR!

STOLT ELSA!
En rolig text i elsas Carola-fan-book!
Mina fina flickor, emelin, elsa och clara!
Fixade och klara, bara väntan på vår vän marie med!
snyggatse peparrkaks hus/slottet jag sett, madeby; fam. Wikholm.
Perfekt för en nyårskväll! (Alkoholfritt)
Snygge emelin! (emeline)
Förrätt!
Varmrätt!
Mycket gott, jordgubbsvin!
Elsa håller ett mycket vackert och långt tal! haha
Jag!
Marie söt!
Clara söt!
Moí!
Emelin äter efterätt!
Elsa, tomtebloss!
Jaa och tomtebloss!
Emelin och clara!
Jag & marie!
aRMBAND! ( EMELIN )
Marie & emelin, hetingar!

Jultillbehör!?


old pictures!


skolavslutnig i 6:an. David, Ninni, Alexandra.

Skolavslutning, Oscar.

Ninni & alexandra.

avslutning.

Kladd på tavlan.

Jag och fröken marianne.

Grillning? Jesper, Lotta, Ida, Glenn, Jag & Kajsa.

Lek och bus landet!

LEK OCH BUS LANDET!

Nadja, noel & jag efter en dag på lek&bus landet.

Vi klär ut oss. Nadja, jag, ida.

Nadja söta unge.

Bränboll, kajsa, anette, bosse.

God dryck.

Fest, pontus, robin och emmy.

Trädgård.

På väg till?

Jag fyller år.

Sofia och Anna hoppar studsmatta i solnedgånga.

Jag och ninni goes wild and crassyyyy.

Ninni, haha.

Noel sitter i hängmattan.

Noel gungar.

Nadja the lion.

Nadja.

Noel.

Ida och Nadja.

Hemma, jag.

Tehodor, kusinbarn.

kusten, jag, erika, ida, kajsa.

kusten, jag.

Erika och ida, kusten.

I Havet, kajsa, erika, ida & jag.

Krabba

Kusten, utanför vår stuga. Erika, Ida, Jag & Kajsa.

Jag och Emilia mitt kusinbarn.

2011

Känns verkligen helt konstigt, nu 2011? bara ett år kvar till jorden går under asså? Inte för att jag tror på sånadär utsatta datum, men det året känns ändå lite läskigt när det gjort sån stor grej av det. Ikväll kommer bilder på hur jag avslutade ett underbart år 2010, det har verkligen varit ett toppen år med nya och bra människor, nya saker och massa förändringar.

Just nu är jag inne på pappas dator så jag bjuder på lite roliga cam bilder jag har tagit ngn gång.

RSS 2.0