oncontextmenu="return false".

Kannelbullar i långpanna, recept'

Hej jag fick en fråga om jag kunde lägga ut receptet och det glömde jag sist så här kommer receptet. Receptet ser väldigt långt ut, men är enkelt och ex. vaniljkräm kan du köpa istället för att göra, men hemmagjord är alltid godast.

KANELBULLAR I LÅNGPANNA
Bullar med extra allt - fyllning, vaniljkräm och glasyr. Det jäser bara en gång, men desto längre, cirka två timmar.
Ger en långpanna/ca 20-30 bullar
15 g kardemumakärnor (ca 3 1/2 tsk)
50 g jäst
5 dl kall mjölk (3%)
200 g socker (2 1/4 dl)
8 g salt (1 tsk)
200 g rumsvarmt smör i bitar
ca 1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)
smör till formen
1 ägg+ pärlsocker till pensling
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
120 g socker (ca 1 1/4 dl)
20 g vaniljsocker (2 msk)
12 g kanel (1 1/2 msk)
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
5 dl mjölk (3%)
50 g + 75 g socker (ca 3 msk + ca 3/4 dl)
120 g äggula (ca 6 stycken)
55 g Maizena Majssärkelse (1 dl)

Gör så här:
1. Börja med vaniljkrämen. Skär ett snit i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 50 g socker i en kastrull.
2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med majssärkelse i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät Sila sedan ner resten.
3.Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.
4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en bunke.
5. Vetedeg: Stöt kardermuma kärnorna i en mortel. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken så att jästen löser sig.
6. Tillsätt kardermuma, socker, salt och smör. Blanda i mjölet.
7. Kör degen i maskin på låg hastighet tills den har blivit riktigt smidig, ca. 5 minuter. Eller arbeta förhand i ca 10 minuter.
8. Kavla ut degen på mjölat bakbord ca 35x45 cm. Bred ut smörfyllningen.  rulla ihop degen från långsidan.  Skär i 2 cm tjocka skivor.
9. Lägg ett bakplåts papper i en långpanna. Smöra kanterna. Lägg bullarna med ca. 1/2 cm mellanrum om du vill att bullarna ska flytta ihop, vill du ha lite större bullar tar du bara mer mellanrum. Spraya dem lätt med lite vatten från en blomspruta. Täck med plastfolie och se till att det är tätt.
10. Om man lägger bullarna med 1/2 cm mellanrum är det lättare att se när det jäst klart, när det har jäst ihop ordentligt är det klara. Annars tar det ca. 2 timmar för bullarna.
11. Sätt på ugnen på ca. 200 grader.
12. Fyll en spritpåse med den kalla vanilj krämen. Tryck ner struten till botten av långpannan genom varje bulle. Tryck ut så mycket vanilj kräm att det kommer upp igen. Pensla sedan bullarna med vispat ägg. Häll nu på pärlsockret.
13. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter.
14. Lyft upp dem på galler och och dra försiktigt bort papperet. Låt svalna. (Om bullarna flyttit ihop mycket skär isär de med en kniv.
15. Ät och njut!


Kommentarer
Postat av: nicklass

haha ja detta gillar vi starkt ;)

2011-01-07 @ 13:10:25
URL: http://fejkadblond.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0